Minune în Serbia: Icoana Stareţului Tadei de la Mănăstirea Vitovniţa plânge pentru Kosovo şi Metohija

În acest scurt filmuleţ este vorba despre o icoană a vrednicului de pomenire Stareţul Tadei de la Mănăstirea Vitovniţa din Serbia (1914-2003). Această fotografie – icoană ce se află în casă unor sârbi evlavioşi a început să izvorească mir şi lacrimi pentru câteva zile după ce s-a semnat documentul de proclamare a independenţei Republicii Kosovo. Este ştiut că Părintele Tadei a fost un mare susţinător al regiunii Kosovo şi Metohija, cum este denumită de sârbi, şi a componenţei ei teritoriale ca parte integrantă a Serbiei! Părintele Tadei spunea deseori că această regiune va fi din nou leagănul credinţei sârbeşti, însă cu condiţia ca Guvernul să nu semneze niciodată independenţa acesteia.

În momentul semnării acordului de la Bruxelles, Icoana Părintelui Tadei a început să izvorească mir/lacrimi. În filmuleţ se spune că a curs o cantitate mare de mir încât s-au lipit micile iconiţele puse pe icoană mare a Părintelui. De asemeni – toată casa mirosea a mir.

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Tadei, Icoana a fost depusă la mormântul Părintelui, la Mănăstirea Vitovniţa, iar mai apoi, după 3 zile, în casa fratelui care deţinea icoana, din aceasta a-nceput iarăşi să curgă mir/lacrimi. Se întâmpla în data de 1 mai 2013, cu câteva zile înainte de Paşte. Mulţumesc doamnei Liubita Popadici care mi-a făcut cunoscut acest scurt filmuleţ.

Laurentiu Dumitru / Se va prelua cu precizarea sursei Serbia Ortodoxă

Un material video cu Părintele Tadei şi viaţa acestuia pe scurt găsiţi la linkul: Stareţul Tadei de la Vitovniţa, “Cum ne sunt gândurile, aşa ne este şi viaţa” [6 părți]

staret-tadei-icoana-mir

Posted on 21 octombrie 2013, in Audio / video, Kosovo, Serbia, Tadej (Štrbulović) de la Vitovnica, Vitovnica and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 14 comentarii.

  1. MIRACOLE SI SEMNE , DOAMNE MILUIESTE-NE AMIN

  2. Miracole sint tot timpul…trebuie doar sa vrem sa le vedem

  3. Plang sfintii si Maicuta Sfanta de mila noastra ca mai marii nostri ne vand legati paganilor!

  4. Doamne ajuta! cred ca trebuie sa se stie,ca Parintele Tadei,era Vlah de origine,poate de prin satele din jurul Vitovnitei,unde e zona Romaneasca.Si casele si gardurile gospodariilor se cunosc dupa arhitectura ca sint Romanesti,insa-si biserica minastirii Vitovnita are arhitectura asemanatoare cu cele Romanesti de prin Oltenia.

  5. cred ca lacrimile sunt pentru romanii oprimati de sarbii antihristi … parintele e român asa ca nu are cum sa planga pentru paganii sarbi … si punctum!

    • „Păgânii sârbi, antihristi” cred că nu e o formulă prea adecvată. Nu confundaţi sârbii pravoslavnici cu ierarhia BOS obedientă politicii de la Belgrad.
      Sigur că va puteţi da cu părerea în legătură cu plânsul Stareţului Tadei, însa este stiut ca Părintele a fost un mare susţinător al regiunii Kosovo şi Metohija.

    • Daca ai fi citit vorbele Batranului , ai fi inteles ca el iubea pe toti oamenii la fel , fie pagani , fie crestini . Ori le-ai citit si nu le-ai inteles . Mai citeste-le o data , ca pana si la acest mare sfant Parinte a trebuit sa venim cu mintile tulburate de discordie intre oameni . Nu ai citit ca parintele spunea ca in fiecare om este Dumnezeu , pentru ca fiecare om are in el energia necreata a lui Dumnezeu si daca nu ar avea-o , nu ar trai , nu ar avea viata in el . Si asa trebuie sa-l privim pe fiecare om , cu multa dragoste , cu blandete , indiferent cum ar fi acel om , ca si acela sa se intoarca si sa cunoasca pe Dumnezeu . Potrivit cu invatatura lui Dumnezeu , care ne-a poruncit : „Asa sa lumineze lumina voastra , ca sa vada neamurile si sa se intoarca si sa slaveasca pe Dumnezeu”. Dar noi uram porunca lui Dumnezeu si facem voile noastre , si ne dusmanim si ne despartim si dam anateme si-l numim pe semenul nostru ” anithrist”.
      Oare ce bine sunt in stare sa faca cei pe care voi ii dati anatemei ? Nici unul , ci numai rau , caci ii dati diavolului , iar diavolul, numai bine nu ii invata sa faca . Mai bine ne-am ruga cu totii pentru vrajmasi si sa cerem de la Dumnezeul darul iubirii de vrajmasi , caci nu cu rau se face bine , ci numai cu bine , cu iubire . Cine nu intelege aceste lucruri , este foarte departe de Dumnezeu , si , cum spunea parintele Tadei , acela care este preocupat de raul pe care-l fac oamenii , nici el insusi nu poate avea pace si liniste si iubirea nu poate lua chip in el si daca moare astfel , va merge la chinuri , caci nu a invatat inca de pe acest pamant cum sa aiba pacea sufletului : caci , cum ne sunt gandurile , asa ne este si viata, spunea parintele Tadei.
      Sfintii nu au frontiere , ei se roaga pentru toti oamenii de pe fata pamantului.
      Slavit sa fie Dumnezeu si in marea Sa milostivire , sa intoarca fata tuturor ereticilor , a paganilor si a ateilor de la rau si sa-i lumineze cu Sfanta Sa Lumina , in veci , Amin!

  6. inca ceva … sarbii au venit din Asia pe la 900 ca si ungurii asa ca n’are cum sa fie kosovo leaganul lor, ci al stramosilor nostri

  7. Doamne ajuta,
    Miracol in Serbia!Starac Tadei plange pentru poporul sau,pentru Pacatele pravoslavnicilor! Din Serbia cereasca la 10 ani de la trecere din cea pamanteasca ne trimite Mir si lacrimi,pentru a ne chema la pocainta,pentru a ne mangaia ,pentru a resista in dreapta credinta ! Старац Тадеј( cum i se spune ) se intoarce in mormant (si din cauza comentariilor),CE ganduri infricosate! Oamenii buni ,Vlah de origine el a explicat ca la orginea tuturor popoarelor din ex-Jug este poporul Sarb! Sarbii sunt popor authohton pe plaiurile din Balcani! Sunt dovezi concrete in acest sens!Istoria oficiala e un falsificat grosolan,Srbii sunt baza tuturor pravoslvnicilor,ca popor cel Mai vechi!Dar si necunosterea este un pacat!SA ne sraduim in a ne pregati pentru vesnie,dar cu iubire si ganduri curate despre care ne-a povatuit sfantul (Старац Тадеј)chiar daca nu va fi canonizat vreodata!?Si aceste lacrimi,mir…sfinte … Sunt pentru poporul ales ,martir Sarb!

  1. Pingback: Minune în Serbia: Icoana Stareţului Tadei de la Mănăstirea Vitovniţa plânge pentru Kosovo şi Metohija | Credinţa Adevărată

  2. Pingback: pridvorul lui laurentiu dumitru » Blog Archive » Am pornit un blog nou, dedicat Serbiei martire şi pravoslavnice: “Serbia Ortodoxă”

  3. Pingback: Un blog de urmarit: „Serbia Ortodoxa” | Saccsiv's Weblog

  4. Pingback: Minune în Serbia: Icoana Stareţului Tadei de la Mănăstirea Vitovniţa plânge pentru Kosovo şi Metohija (VIDEO) – ganduridinierusalim.com

Lasă un comentariu